Op zoek naar een kindvriendelijke camping Belgie

Van plan om dit jaar te kamperen in Belgiƫ met de hele familie en nog niet besloten op welke camping je gaat staan? Dan is het een goed idee om een aantal zaken in overweging te nemen.

Als je met je gezinnetje of zelfs de hele familie gaat kamperen, dan zullen hier vast en zeker ook een aantal kinderen bij zijn. Alhoewel het slapen in een tentje voor de eerste keer nog reuze spannend is, zullen kinderen zich sneller vervelen dan volwassenen. Daarnaast kun je niet zomaar op pad gaan zonder de kinderen mee te nemen.

De oplossing is het zoeken naar een kindvriendelijke camping Belgie. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Camping Kindvriendelijk bij onze Zuiderburen

Waar moet je opletten tijdens jouw zoektocht?

Wanneer je een campinggids openslaat of een zoektocht op internet vindt, zul je merken dat bijna iedere camping Belgie aangeduid wordt met kindvriendelijk. De mate waarin deze campings en parken kindvriendelijk zijn, verschilt echter nogal.

Allereest moet accommodatie die het desbetreffende park of desbetreffende camping aanbiedt bedacht zijn op kinderen. In het geval van het meenemen van je eigen tent, heb je dit voor een groot deel zelf in de handen. Op dit vlak gaat het bij de meeste Belgische campings nog wel goed.

Ten tweede is het heel belangrijk wat er precies op het terrein aanwezig is. In het geval van een kampeervakantie met kinderen zul je namelijk automatisch meer tijd spenderen op het terrein zelf en dan is het natuurlijk erg belangrijk dat er genoeg te doen is.

In het geval van een groep die uit veel kinderen bestaat zijn zaken als een zwembad (het liefst met een apart kleuterbad), een speeltuin, een animeerteam of andere recreatiemogelijkheden aangeboden door het park of camping erg belangrijk.

Niet alleen hebben de kids genoeg manieren om zich te vermaken maar bij de betere campings en parken kun je je kinderen tijdelijk bij een ervaren team van oppassers laten.

Daarnaast is het, zeker in het geval van kleine kinderen, belangrijk dat er op het terrein een supermarkt bevindt welke naast eten en drinken ook EHBO spullen verkoopt en de aanwezigheid van een restaurant is ook geen overbodig luxe.

Locatie speelt ook een grote rol

De locatie van een camping of park speelt ook een grote rol als je met kinderen gaat kamperen. Het kiezen van een geschikte locatie voor een kampeervakantie is van twee zaken afhankelijk.

Ten eerste zul je moeten kijken wat er allemaal in de omgeving te doen is. Zijn er veel attracties in de nabije omgeving die voor kinderen geschikt zijn, zoals Plopsaland of een ander attractie park?

Ten tweede zul je moeten nagaan of de omgeving zich leent voor leuke uitjes met de kinderen. Een recreatieplas of een klein strandje zijn ideaal voor een dagje weg met de kinderen. Aan de andere kant is een lange wandeltocht door de Ardennen minder voor kinderen geschikt.

Je kunt er echter van uitgaan dat de meeste grote campings en parken een veilige keuze zijn op het gebied van kindvriendelijkheid. Deze campings en parken bevinden zich dan ook vaak in populaire locaties met in de nabije omgeving veel dingen om te doen.