Kamperen in Nederland aan de Nederlandse kust

Niet alleen de Belgische kust is de ideale plek om uit te waaien. Ook Nederland beschikt over een uitgestrekte kustlijn met duinen, badplaatsen en zandstranden. Zowel beide kuststreken worden heerlijk afgekoeld door de zilte zeewind die vanuit de Noordzee landinwaarts trekt.

Niets voor niets is de Nederlandse kust dan ook een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het land. Toeristen verblijven niet alleen in de luxe strandhotels die populaire badplaatsen als Zandvoort en Scheveningen rijk zijn. Ook de vele campings aan de Nederlandse kust blijven razendpopulair en dat is goed te begrijpen ook.

kamperen aan de nederlandse kust

Voordelen van aan de kust kamperen in Nederland

Kamperen aan de kust heeft een aantal unieke voordelen ten opzichte van het kamperen elders in het land. Je bent uiteraard dicht in het buurt van het strand en de zee, maar dat is niet alles.

Allereerst zijn de temperaturen aan de Nederlandse kust gematigder dan landinwaarts. In de zomer worden de warme temperaturen deels beteugeld door de koude zeewind terwijl in de winter de kust deels opgewarmd wordt door de warme waterstromen uit het zuiden. Voor kampeerders die niet van extreme hitte of kou houden, is de Nederlandse kust dan ook beter geschikt dan landinwaarts.

Ten tweede zijn niet alleen het strand en de badplaatsen de moeite waard om te bezoeken. De Nederlandse polders worden beschermd tegen overstromingen door een indrukwekkende duinenrij die van noord naar zuid loopt. De gebieden die de Nederlandse duinen doorkruizen vormen weer unieke, aparte natuurgebieden met hun eigen flora en fauna. Een voorbeeld van eem campingpark tenmidden in zo’n bijzonder natuurgebied is Park Noordwijkse Duinen.

Tot slot is er enorm veel keuzemogelijkheid om te kamperen aan de Nederlandse kust omdat de locatie erg gewild is. Met name in de provincie Zeeland is het aanbod enorm. Je kunt kiezen van kleine grasveldjes met slechts een WC hok of uit meer luxe accommodaties waarin alles voor je geregeld wordt (voorbeeld: Camping Parc du Soleil).

Conclusie

Als je graag de Belgische kust bezoekt, of het nu is om te kamperen of om de vele interessante badplaatsen te bezoeken, dan is het een leuk idee om dit jaar jouw strandvakantie af te wisselen door naar de Nederlandse kust in plaats van de Vlaamse kust te gaan.

Overigens kun je, als je geen fan bent van zandstranden, als alternatief ook een camping gelegen aan een meer of rivier boeken. Je hebt in dat geval veel van dezelfde voordelen, zoals lekker kunnen zwemmen in natuurschoon water, zonder een zandstrand en de koude lucht vanuit de Noordzee.