Kamperen Ardennen combineren met survivaltocht

Wanneer men denkt aan de Ardennen, dan zal het volgen van een survivalparcours een van de dingen zijn die als eerste in hun gedachten opkomt. Het ruwe, heuvelachtige landschap van de Belgische Ardennen leent zich uitstekend voor het houden van een survivaltocht.

Kamperen in de Ardennen en survivallen valt prima met elkaar te combineren. Je tentje staat namelijk midden in de omgeving waar een survivaltocht gehouden kan worden. Aan jou de keuze om de precieze tocht uit te stippelen.

Waar bestaat een survivalparcours zoal uit?

Waar een survivaltocht uit bestaat, ligt aan de organisatie die de tocht organiseert of, in het geval dat jij en je groep zelf het parcours aanlegt, aan jezelf.

Er zijn in de Belgische Ardennen verschillende sportieve activiteiten te doen die je kunt toevoegen aan je survivalparcours. Het ligt er dan ook een beetje aan of je van het parcours simpelweg een aaneenschakeling van sportieve activiteiten wilt maken of wilt nabootsen hoe men vroeger moest overleven.

In het eerste geval heb je veel keuze. Je kunt in de Belgische Ardennen onder andere mountainbiken, kanovaren, hiken, paardrijden, quad rijden, paintballen, het volgen van een hindernisbaan en afdalen van een tokkelbaan.

Voor een aantal van deze zaken zul je rekening moeten houden dat je van te voren dient te reserveren. Je survivalparcours wordt in dat geval dan ook meer een weekendje sportief zijn, maar dat mag de pret niet drukken, toch?

Na een lange dag lekker uitrusten in je tentje

Een van de voordelen van het combineren van survivallen kamperen Ardennen is het feit dat je na een lange dag weer terug naar je tentje kunt, welke in dit geval niet op een al te lange afstand bevindt van het survivalparcours.

Dit scheelt niet alleen hoop heen en weer gereis maar past ook geheel in de stijl van het survivallen. Als je echt wilt survivallen in de breedste zin van het woord, dan kun je er voor kiezen voor wildkamperen in plaats van kamperen op een prachtig verzorgde camping in de Ardennen. Er valt echter wel wat voor te zeggen dat je na een weekend jezelf afbeulen een volledig verzorgde camping met alle nodige faciliteiten verdient.

In de Belgische Ardennen vind je campings in allerlei verschillende soorten en maten te vinden. Zo vindt je de basiscampings met weinig voorzieningen, ideaal voor back-to-basics survivallen maar ook de luxe campings met zwembad, supermarkt en uitgebreide sanitaire voorzieningen. Aan jou de keuze wat je beter vindt passen bij jouw weekendje weg.